Scroll

Renovation of a Villa

The concept of space.

The creation of Studio of Architecture Merlini has a great scenic attraction: light and materials dominate the architectural space. The living area consists of a large room communicating with the garden outside through windows that illuminate uniformly the internal space. The wise use of the materials in their nature, glass, steel and wood, harmoniously characterizes the rhythm of the architectural elements. Living room, kitchen and dining room revolve around the fireplace: the hearth, physical and spiritual center of the house. An aerial walkway cuts space like a blade, crowned above by the wooden roof structure, whose center corresponds to the fireplace below.


La realizzazione dello Studio di Architettura Merlini è dotata di una grande attrazione scenografica: la luce e i materiali governano lo spazio architettonico. La zona giorno è costituita da un ampia sala comunicante con il giardino esterno attraverso vetrate che illuminano omogeneamente l’ambiente interno. L’uso sapiente dei materiali nella loro natura, vetro acciaio e legno, caratterizza armonicamente la successione degli elementi architettonici. Soggiorno, cucina e pranzo ruotano attorno al focolare, centro fisico e spirituale della casa. Una passerella aerea taglia come una lama lo spazio, coronato superiormente dalla copertura in legno con struttura a raggera, il cui centro corrisponde al camino sottostante.

  • ClientBertucco
  • Year2006-2007
  • LocationVillafranca di Verona
  • Type: Interior/Residential/Villa